54-åring pågrepet i Pakistan etter norsk banksvindel

Siktet for lånebedragerier for seks millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 54 år gammel norskpakistaner ble i går pågrepet på flyplassen i Lahore. Pågripelsen skjedde ifølge det føderale pakistanske politiet da mannen var i ferd med å gå ombord i et fly til Oslo, melder en pakistansk avis.

Mannen må nå svare for millionbedragerier begått i Norge for over et år siden.

- Jeg kan bekrefte at det har skjedd en slik pågripelse, og at vi vil begjære ham utlevert til Norge om kort tid. Dette dreier seg om en mann som er siktet for lånebedragerier i en størrelsesorden på rundt seks millioner kroner, sier politiadvokat Christian Stenberg ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Han opplyser at nordmannen har vært etterlyst gjennom Interpol og Schengen-systemet siden februar/mars 2008.

Rundt en måned tidligere skal 54-åringen ha dratt fra Norge til Pakistan og blitt værende i Sialkot-distriktet nordøst i Punjab-provinsen, fram til han forsøkte å ta seg tilbake til Oslo med fly fra Lahore i går.

- For et drøyt år siden fikk vi inntrykk av at han hadde forlatt Norge. Oslo tingrett ga medhold i at det var skjellig grunn til mistanke i bedragerisaken, og det ble da utstedt en internasjonal etterlysning, sier Stenberg.

Han bekrefter at bedrageriene ble begått over noe tid og at de var rettet mot en norsk bank, men vil foreløpig ikke gå nærmere inn på detaljene i siktelsen.

Det lyktes i kveld ikke Dagbladet.no å komme i kontakt med pakistansk politi for å få opplyst hvem som er 54-åringens advokat.

Har du tips om økonomisk kriminalitet i Norge? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00 eller 412 15 090 (rett til journalist).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer