Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

54-åring siktet for drap på kona

Nye detaljer fram i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot den 54 år gamle ektemannen til kvinnen som døde på Lillehammer onsdag, ble fredag utvidet til drap.

Det skal være detaljer som kom fram under avhøret som har vært avgjørende for at siktelsen mot den 54 år gamle mannen ble utvidet til forsettlig drap fredag.

- Vi har etter avhør og møter vurdert dette i hele dag, og har kommet til at vi sikter ham for drap. Han skal begjæres fengslet i morgen, sier politiadvokat Eystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag.
Nye bevis 
Ektemannen var først siktet for legemsbeskadigelse etter at han innrømmet overfor politiet at han hadde slått sin kone onsdag kveld. Obduksjonsrapporten ble ferdig torsdag ettermiddag og skal ha gitt politiet et klart svar på dødsårsaken.

Politiet har tidligere gitt uttrykk for at det ikke var grunn til å utvide siktelsen mot mannen på grunn av dødsårsaken, og at han skulle slippes fri fredag.

Fredag viser politiet til at det er flere momenter som har kommet fram.

- At han har utøvd vold er en del av grunnen til vår avgjørelse, sier Husby.

54-åringens advokat, Lorentz Stavrum, ble veldig overrasket over den utvidede tiltalen.

- Jeg har vært til stede ved det første avhøret, og mitt inntrykk var at politiet hadde avklart mannens sak, sier Stavrum til NTB.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer

Stavrum hadde forventet at ektemannen slapp fri fredag.

- Jeg forutsetter at det har kommet nye bevis i saken, eller en ny vurdering, sier Stavrum.


Nekter skyld
54-åringen har nektet for å stå bak dødsfallet. Han har ikke ønsket å ha advokat til stede under avhørene, men fikk torsdag oppnevnt advokat Lorentz Stavrum av det offentlige.

Det var 54-åringen som meldte fra om dødsfallet til ambulansetjenesten, og han ble pågrepet i leiligheten. Paret giftet seg i Tinghuset i Lillehammer for bare et par uker siden.

Fengslingsmøtet skal starte lørdag klokken 12.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media