54 overlevde flystyrt

54 mennesker kom fra det med livet i behold da et kinesisk fly styrtet i Sør-Korea i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Air China-flight CA.129 var på vei fra Beijing til Sør-Koreas nest største by Pusan da det rundt klokka 11 lokal tid (4-tiden norsk tid), forsvant fra radarskjermene. Det var 155 passasjerer og et mannskap på 11 om bord i flyet, som var av typen Boeing 767.

Flystyrten skjedde bare seks uker før fotball-VM, som arrangeres i fellesskap av Sør-Korea og Japan. 60.000 kinesere er ventet til Sør-Korea for å følge sitt lands første VM-deltakelse.

Dårlig vær

Det var hovedsakelig koreanske passasjerer på flyet som styrtet. Ulykken skjedde under innflyging til Kimhae-flyplassen ved Pusan. Det var dårlig vær i området, med regn og tykk tåke.

80 innenriksflyginger ble innstilt i Sør-Korea mandag på grunn av dårlig vær.

TV-bilder viste bergingsmannskaper som gjennomsøkte vrakrester i en skogkledd åsside.

- Jeg følte meg uvel og holdt hodet lavt, så jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg hørte ingenting, sa en eldre koreansk kvinnelig passasjer som ble intervjuet på sykehus.

Første ulykke

En tjenestemann i det koreanske Samferdselsdepartementet sa at flyet styrtet under innflyging til flyplassen, etter at flygelederne hadde bedt flyet ta en ekstra runde på grunn av vanskelige værforhold. Kinesisk fjernsyn meldte at flyet var blitt omdirigert til Seoul på grunn av tåke. Det styrtet i en åsside.

- Ingen på bakken ble skadd, sa en embetsmann til Reuters. Ifølge en kilde i Air China var det 19 kinesere og 135 koreanere om bord på flyet.

Det var den første ulykken med et fly fra det statlige kinesiske flyselskapet Air China. Air China hadde fløyet i 47 år uten ulykker. Selskapet er det største i Kina målt i passasjertall. Kinesiske flyselskaper var utsatt for en serie ulykker tidlig på 1990-tallet, men har siden bedret sikkerheten.

(NTB)

OVERLEVDE: Denne mannen kom fra flystyrten med livet i behold.
OVERLEVDE: Det rapporrteres at 54 personer overlevde flystyrten i Sør-Kora i natt. Det kinesiske flyet hadde omlag 160 personer om bord.