54 togavganger innstilt

NSB innstilte i dag 54 togavganger. Og det ser ikke bra ut for morgendagen heller. Dagbladet.no presenterer den totale oversikten over innstilte avganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsakene til innstillingene er ferieavvikling, kursvirksomhet og sikkerhetskontroller på Signatur-togene. Innstillingene rammer spesielt reisende rundt Oslo, på Sørlandsbanen og på Dovrebanen.

- Reisende henvises til neste tog. Vi beklager de ulemper dette vil medføre for våre kunder, er beskjeden til de reisende på NSBs internettsider.

Rundt halvparten av togavgangene ble erstattet av busser, mens resten av de reisende pent må vente på neste tog. Kurs og ferie kom ikke som noe sjokk på ledelsen i NSB.

- Jeg har vel en følelse av at vi kunne håndtert dette bedre, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB Drift og Teknikk til Aftenposten.

Flere forsinkelser

Informasjonssjefen håper situasjonen blir bedre fra onsdag. Da håper NSB at også Signatur-togene er tilbake på skinnene. Direktør Tom Ingulstad i NSB Drift og Teknikk sier imidlertid til NTB at dette er veldig usikkert fordi togene skal gjennom omfattende undersøkelser.

Eksperter fra Veritas forsøker å finne årsaken til utmattingsbruddet i hjulakselen på Signatur-toget som sporet av på Nelaug stasjon på Sørlandsbanen lørdag.

I morgen venter NSB flere forsinkelser.

Her er NSBs egen oversikt over forsinkelser og innstillinger i morgen.

Her finner du dagens forsinkelser og innstillinger.