DREPT: I 1980 ble 16 år gamle Joyce McLain funnet drept i East Millinocket i Maine i USA. FOTO: Main State Police
DREPT: I 1980 ble 16 år gamle Joyce McLain funnet drept i East Millinocket i Maine i USA. FOTO: Main State PoliceVis mer

55-åring pågrepet for det 35 år gamle drapet på Joyce (16)

- Jeg er målløs, sier Joyces mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joyce McLain ble sist sett i live under en joggetur 8.august 1980 i den lille byen East Millinocket i Maine i USA.

Hun ble funnet to dager senere, nesten helt avkledd, i en lysning i nærheten av Schenk High School. Hun hadde blitt slått med en stump gjenstand i hodet og nakken.

Og nå, over 35 år etter at 16 år gamle Joyce McLain ble funnet drept, har politiet i Maine arrestert det de mener er gjerningsmannen, skriver lokalavisen Bangor Daily News.

Ble målløs
Fredag ble 55 år gamle Phillip Scott Fournier arrestert, siktet for drapet på Joyce. Under en pressekonferanse fortalte sjefen for Maines statlige politi, Robert Williams, at de er sikre på at de har tatt rett mann, men av etterforskningen fremdeles pågår.

- Akkurat nå tror vi at vi har tatt personen som begikk drapet, sier Williams.

Joyce McLains mor, Pam, sier til WCSH at hun i mange år har ventet på beskjeden om at noen er tatt for drapet, men hadde aldri trodd at beskjeden skulle komme nå.

- Når politiet sa at de kom til å arrestere noen i dag, så sa jeg ingenting, og jeg er vanligvis pratsom. Jeg var målløs, og jeg er fremdeles ikke sikker på om det har sunket inn, sier Pam McLain.

Hun har hatt et lys tent på verandaen foran huset sitt helt siden Joyce døde kropp ble funnet, men sier at nå er det endelig tid for å skru av lyset.

Tilstod flere ganger
Drapssiktede Fournier har lenge vært knyttet til drapssaken. Politiet skal ha snakket med Fournier minst 27 ganger om drapet i løpet av de siste 35 årene.

I noen av avhørene skal 55-åringen også ha tilstått å ha drept Joyce.

- Han har blitt intervjuet av oss mange ganger. En av grunnene til at dette har tatt så lang tid er at han har endret forklaringen sin så mange ganger, sier politisjef Williams.

Tidligere straffedømt
Fournier skal ha tilstått drapet til flere personer, deriblant sine foreldre. Ifølge en politirapport er det ledetråder, som det faktum at Fournier visste at Joyce hadde et bånd i håret, som knytter ham til hennes død.

- Mange av opplysningene som gis av Fournier stemmer overens med åstedet, sier Williams.

Fournier ble også observet nær skolen der McLain ble funnet samme kveld som hun sist ble sett i live. Og rundt midnatt samme kvelden stjal han en lastebil og krasjet inn i et annet kjøretøy.

Fournier er tidligere dømt for besittelse av barnepornografi, innbrudd og tyveri.

PÅGREPET: Phillip Scott Fournier. FOTO: Maine Sex Offender Registry
PÅGREPET: Phillip Scott Fournier. FOTO: Maine Sex Offender Registry Vis mer