55-åringen tok bilder mens vennen voldtok ekskjæresten hans. Nå må begge i fengsel.

En Oslo-mann (55) er dømt for medvirkning til voldtekt - fordi han tok en rekke bilder av en kamerat (41) som voldtok hans ekskjæreste (43).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett er 55-åringen dømt til ubetinget fengsel i to år og ni måneder, mens kameraten, som voldtok kvinnen, har fått samme straff. Begge nektet straffskyld, men ble ikke trodd av dommerne.

Kvinnen, som var fullstendig neddopet under sexovergrepet, er av en enstemmig tingrett tilkjent en oppreisning på 100000 kroner, som de voldtektsdømte må betale sammen.

Krenkende

Tingretten slår knallhardt til mot mennene i premissene for å idømme oppreisning.

- Handlingene kvinnen ble utsatt for, var objektivt sett grove og meget krenkende og nedverdigende. De to mennene var fullstendig klar over kvinnens tilstand - og utnyttet den, konkluderer tingretten i den oppsiktsvekkende dommen.

Det var 11. juli 2002 at de domfelte sammen med 41-åringens daværende samboer oppsøkte 43-åringen i leiligheten hennes i Oslo. Først hadde de denne torsdagen vært på Bjerke Travbane for å hente en gevinst. Deretter dro de til en tippekiosk. 55-åringen hadde med seg et kamera, og han fikk kameratens samboer til å kjøpe flere filmer, før 55-åringen ringte til sin ekskjæreste og spurte om de kunne komme på besøk. De var velkomne.

Mennene hadde drukket før de kom. I leiligheten fortsatte festen med alkohol og piller. Etter hvert sovnet den 43 år gamle kvinnen, og de domfelte bar henne mellom seg inn på soverommet og la henne i senga.

Nakenbilder

Da de kom tilbake til stua, hadde også den andre kvinnen sovnet. De domfelte forteller at de gikk tilbake til soverommet for å ta nakenbilder av 43-åringen.

Ifølge 41-åringen, som er dømt for å ha utført voldtekten, spurte 55-åringen om han ville ha sex med hans ekskjæreste, mens han sjøl fotograferte.

- Det ville jeg ikke, forklarer 41-åringen.

De domfelte skal imidlertid ha blitt enige om at 41-åringen skulle late som han hadde sex med kvinnen, og 55-åringen skulle ta bilder.

- Det var alt som skjedde, forklarer mennene.

Kvinnen forklarer at hun ikke husker noe før hun våknet neste morgen med 55-åringen ved siden av seg i senga.

Skader i underlivet

- Seinere på morgenen ble jeg oppringt av 41-åringen, som fortalte at han hadde hatt sex med meg kvelden før, og at det var tatt bilder, forklarer kvinnen. Hun fikk sønnen sin til å kjøre seg til legevakta for undersøkelse på voldtektsmottaket. Legen registrerte småskader i underlivet, og kvinnen anmeldte mennene.

Etterforskerne klarte å beslaglegge filmen.