FUNNSTEDET:  55 barnelik ble funnet utenfor skrekkskolen ved de umarkerte gravene. Foto: Zuma Press/NTB Scanpix.
FUNNSTEDET: 55 barnelik ble funnet utenfor skrekkskolen ved de umarkerte gravene. Foto: Zuma Press/NTB Scanpix.Vis mer

55 døde barn er funnet: nå begynner jakta på de etterlatte

Var begravet ved skrekkskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et stort team av antropologer har gravd opp 55 levninger av gutter som lå ved umerkede graver i nærheten av skrekkskolen Arthur G. Dozier i Marianna i delstaten Florida i USA.

Nå begynner jakten på de etterlattes familier. Politiet i Florida har nå gått ut med navnet på 43 av guttene som er funnet, personen som sto dem nærmest, ifølge skolepapirene, og deres siste kjente adresse.

Politiet opplyser samtidig at man skal kontakte detektiv Greg Thomas, ved Hillsborough County politikontor, om man drar kjensel på noen av navnene.

Du kan se informasjonen politiet har gått ut med, i faktaboksen i denne saken.

Oppreisning for familiene Arthur G. Dozier var en såkalt høyrisiko-skole for gutter med et kriminelt rulleblad.

Men flere av guttene ved skolen forsvant plutselig, og i ettertid har flere av de tidligere elevene ved skolen beskrevet tiår med vold, voldtekter og mulige mord ved skolen som var i bruk fra 1900 til 2011.

Arkeolog Eri Kimmerle har jobbet tett med denne saken i månedsvis, hun forteller at noen av barna som gikk på skolen ble låst inne på rommene sine og deretter ble bygget tent på, andre døde i en influensaepidemi - og barna fikk verken tilgang til mat eller medisin.

Kimmerle forteller at nå som barnelikene er gravd fram, kan familiene endelig få et sted å gå til, for å minnes sine kjære.

- Mange aldri funnet En av dem som lenge ønsket seg en redegjøring av de umarkerte gravene som lenge var utenfor skolen, heter Roger Dean Kiser. Han ble sendt til skolen i en alder av 12.

- De kommer til å finne mange kropper der ute, med det er enda flere lik de aldri vil finne, sier Roger Dean Kiser (67), som har skrevet ei bok om skolen, «The White House Boys», oppkalt etter et hus på skolens område hvor elevene angivelig ble slått.

Kiser skal, ifølge boka, to ganger ha blitt slått blodig med en skinnpisk forsterket med metall på tuppen.

Grufulle scener Kiser hevder at han så en gutt som ble kastet inn i en tørketrommel, en gutt skal ha blitt bitt til døde av hunder, og flere kropper skal ha blitt brent i skolens forbrenningsovn. I tillegg ble noen av dem tvunger til å utføre oralsex på ansatte, hevder Kiser.

Skolens papirer viser at 34 gutter ble gravlagt i hagen og 31 ble sendt hjem for begravelse. I tillegg skal noen ha dødd av influensa, lungebetennelse og tuberkulose.

Flere historiske dokumenter tyder på at mer enn 100 gutter døde på skolen.