Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

55 drept i nye Algerie-massakrer

ALGER (NTB-Reuters-AFP): Minst 55 mennesker er drept i nye massakrer i Algerie, rapporterte algeriske aviser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Massakrene skjedde i Saida, i det vestlige Algerie, i Sour El Ghozlane, sør i Algerie, og i Medea-provinsen. Islamske ekstremister får skylden for overgrepene.

Avisen Liberte skriver at 20 personer ble drept i går i Tablat i Medea-provinsen. Liberte og tre andre aviser rapporterte også at 26 landsbyboere var blitt drept natt til torsdag i Sour El Ghozlane, og at ni ble drept i Saida natt til fredag. Avisene skriver at grupper fra Væpnet islamsk gruppe, GIA, sto bak aksjonene.

Ifølge den regjeringstro avisen l'Authentique hadde fire angripere blitt drept av enheter fra hæren i forbindelse med angrepet i Sour El Ghozlane. De militære sier det er umulig å beskytte den lille landsbyen som ble angrepet på grunn av at husene der ligger spredt over et stort område. Hæren har en avdeling i nærheten.

- Vi ba dem væpne seg, men de nektet. Mange av naboene deres, som vi har væpnet, reddet livet. Vi ble først varslet omblodbadet av skrikene fra kvinner som kom løpende mot oss, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene til avisen.

En rekke grusomme massedrap i fattige, isolerte landsbyer har krevd mellom 600 og 1.000 liv hittil i år, ifølge ubekreftede pressemeldinger. De siste massakrene blir meldt kort etter at Algerie har akseptert å motta en delegasjon fra EU til samtaler om situasjonen i landet.

EU-besøket er det første utenlandske forsøket på å gripe inn i situasjonen i landet siden borgerkrigen begynte i 1992, etter at de militære grep makten da islamske partier så ut til å få flertall i demokratiske valg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!