Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 55 hus har gått tapt i brannen i Flatanger

Langt færre en først fryktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Brannsjef Hans Petter Haukø har vært på befaring i den brannherjede området på Sørnes-halvøya. 55 hus har gått tapt i brannen, som startet mandag i 22.30-tida.

- Vi må ta et lite forbehold når det gjelder antallet, men det ser ut til at det er 55 hus som har gått med i brannen. Det er Småværet som har fått de største skadene, sier brannsjef i Namsos og Fosen, Ståle Ruud, til Dagbladet.

Det er et betraktelig mindre antall enn først fryktet. Tirsdag formiddag opplyste Nord-Trøndelag at de regnet 139 hus som tapt. Tallet ble deretter nedjustert til 90.

Kontroll Brannvesenet har i løpet av morgentimene fått kontroll på brannen, i den forstand at den ikke har spredd seg forbi brannsperren og det ikke lengre er en fare for bebyggelsen.

Vinden har også løyet betraktelig, noe som både letter slokningsarbeidet og begrenser faren for spredning. Fire helikoptre fra Forsvaret er satt inn i slokkingsarbeidet i dag.

- Et sivilt helikopter er også tilgjengelig. KV Bergen og KV Njord er i området og deltar i arbeidet, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Forbud mot åpen ild Politiet har nedlagt ferdselsforbud i området og har sperret Fylkesvei 492. Det er dermed kke tillatt å oppholde seg i området, uten tillatelse fra politiet.

Politimesteren i Nord-Trøndelag har nedlagt et midlertidig forbud mot alle bruk av åpen ild i terrenget inntil forholdene endrer seg. Det er uvanlig tørt i terrenget i Nord-Trøndelag, etter en januar med svært lite nedbør.

- Politimesteren vil meddele at personer som utviser enhver form for uaktsomhet i forhold til å skape brannfare utendørs vil bli straffeforfulgt, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt.

Hele Norges coronakart