55 mill i overskudd

Dagbladet går så det suser, men avisstreiken i vår ble kostbar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):I dag offentliggjorde Avishuset Dagbladet sitt resultatet for 2. tertial. Aviskonsernet utgir Dagbladet, eier Dagbladet.no, Dagblad-Trykk og eiendommer i Oslo sentrum.

Mange millioner

Driftsresultatet for perioden var på 43,8 millioner kroner. Det er en økning på omtrent én million kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Men resultatet kunne vært bedre hadde det ikke vært for den flere dager lange journalistsstreiken i vår. Estimater tyder på at samlet negativ resultateffekt for Dagbladet i forbindelse med streiken var på 10 millioner kroner.

Akkumulert driftsresultat for i år er 55 millioner kroner.

Nettsuksess

Dagbladet.no, som er eiet av selskapet DB Medialab, har snudd røde tall i regnskapet og bedret driftsresultatet med nesten 10 millioner kroner på ett år. Etter åtte måneders drift i år, kan nettavisen du nå leser vise til et driftsresultat på 5,6 millioner kroner.

Inntektene fra nettreklame og betalbaretjenester har økt med 60 prosent sammenlignet med i fjor, mens kostnadene bare har økt med ni prosent.

I uke 38 hadde Dagbladet.no 1,319 millioner unike besøkende. Storebror VG Nett ligger like foran med 80 000 flere besøkende.

Helgen tar av

Dagbladet sliter fortsatt med at opplaget på hverdagene synker. Men helgeavisene selger bedre enn før, spesielt søndag- og fredagssutgavene som tidligere i år fikk nytt bilag. Det gjennomsnittelige opplaget på søndager har økt med 26 000 utgaver i år. Også lørdagsavisa, med Magasinet gjør det bra. Opplaget er nå gjennomsnittelig 300 000 på lørdager.

- Det er hyggelig at de nysatsningene vi har gjort på fredag og særlig søndag har gitt ny vekst, både når det gjelder lesere, opplag og annonseinntekter, sier sjeffredaktør Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.no.

På toppen av dette fortsetter lørdagsutgaven å vokse, noe som gleder redaktøren.

Nytt bilag

- Når det gjelder avissalget på ukedager har vi en jobb å gjøre. Vi må gjenvinne lesere og opplag. En av satsingene er et eget reisebilag hver onsdag. Vi får allerede positive tilbakemeldinger på dette produktet fra lesere og annonsører, sier Eriksen.

- Streiken ble kostbar?

- Ja, streik er vi ikke noe glad i. Resultatet for konsernet ville vært 10 millioner kroner bedre om det ikke hadde blitt streik, sier sjefredaktøren.

SUSER: Dagbladet går så det suser, og Dagbladet.no får mye av æren for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer