55 prosent mener sykepleierne tjener for lite

Men NHO Service mener de kan dokumentere at sykepleierne tjener godt nok.

STØTTER SYKEPLEIERNE: 55 prosent av de spurte mener sykepleierne tjener for lite og 81 prosent av de spurte støtter sykepleiernes krav om å få de samme lønns- og arbeidsbetingelser i private sykehjem som de har i de offentlige. Det viser en undersøkelse InFact har utført for NSF.  Foto: SCANPIX
STØTTER SYKEPLEIERNE: 55 prosent av de spurte mener sykepleierne tjener for lite og 81 prosent av de spurte støtter sykepleiernes krav om å få de samme lønns- og arbeidsbetingelser i private sykehjem som de har i de offentlige. Det viser en undersøkelse InFact har utført for NSF. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Sykepleierstreiken gikk i går inn i sin andre uke. Norsk Sykepleierforbund (NSF) krever å få en tariffavtale med NHO Service. Etter avsløringen av lønnsdumping for flere sykepleiere ved anbudsutsatte sykehjem i Oslo har kommunerevisoren varslet gransking av kontrakter mellom Oslo kommune og leverandører.

55 prosent av de spurte mener sykepleierne tjener for lite og 81 prosent av de spurte støtter sykepleiernes krav om å få de samme lønns- og arbeidsbetingelser i private sykehjem som de har i de offentlige. Det viser en undersøkelse InFact har utført for NSF.

60 prosent av de spurte har lagt merke til at sykepleierne i deler av privat sektor er i streik. Av disse sympatiserer 63 prosent med sykepleierne, mens kun 18 prosent har ingen sympati for de streikende.

- Dette viser at kravene våre overfor NHO Service er helt i tråd med hva befolkningen mener er rett og rimelig, sier forbundsleder Lisbeth Normann til Dagbladet. NHO Service på sin side tilbakeviser beskyldningene om lønnsdumping blant de private sykehjemmene. De mener snittlønnen for de streikende sykepleierne er 363.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer