5.500 reaksjoner på svineinfluensavaksinen

Legemiddelverket har mottatt over 5.500 meldinger om reaksjoner på svineinfluensavaksingen.

ALVORLIGE: Totalt har Legemiddelverket mottatt rapporter på 1.270 personer med totalt 5.512 ulike symptomer. 393 av rapportene betegnes som alvorlige, skriver VG. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
ALVORLIGE: Totalt har Legemiddelverket mottatt rapporter på 1.270 personer med totalt 5.512 ulike symptomer. 393 av rapportene betegnes som alvorlige, skriver VG. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Totalt har Legemiddelverket mottatt rapporter på 1.270 personer med totalt 5.512 ulike symptomer. 393 av rapportene betegnes som alvorlige, skriver VG.

- Det er veldig vanskelig å fastslå om bivirkningene er utløst av vaksinen. Mye av dette er tilfeller som også kan skyldes andre ting, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

Narkolepsi inngår i de 393 alvorlige rapportene. Andre alvorlige bivirkninger er allergiske reaksjoner.

Legemiddelverket har fått melding om tolv dødsfall og 34 tilfeller av spontanabort/fosterdød, men de foreløpige undersøkelsene viser ingen sannsynlig sammenheng mellom bivirkningene og symptomene. Andre årsaker enn svineinfluensavaksinen er blitt vurdert som en mer nærliggende årsak.

Avisen har den siste tiden fått en rekke henvendelser fra personer med utmattelsesykdommen ME, muskelsmerter og gravide som frykter vaksinen har skyld i skader og sykdommer hos deres barn.

GlaxoSmithKline sier alle bivirkningene av Pandemrix-vaksinen blir rapportert til legemiddelmyndighetene. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer