56 år gamle Lai var en «McFlyktning». Hun døde i restauranten

Stadig økende problem.

McFLYKTNINGER: Fenomenet «McFlyktninger» dukket opp i Hong Kong for omlag åtte år siden. Det går ut på at mennesker, som ikke har råd til de skyhøye leieprisene, velger å tilbringe natten i McDonalds-restauranter. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB Scanpix
McFLYKTNINGER: Fenomenet «McFlyktninger» dukket opp i Hong Kong for omlag åtte år siden. Det går ut på at mennesker, som ikke har råd til de skyhøye leieprisene, velger å tilbringe natten i McDonalds-restauranter. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fenomenet «McFlyktninger» dukket opp i Hong Kong for omlag åtte år siden. Det går ut på at mennesker, som ikke har råd til de skyhøye leieprisene, velger å tilbringe natten i McDonalds-restauranter. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press.

En av dem var 56 år gamle «Lai». Sikkerhetskameraene viste at kvinnen, som hadde på seg en grå frakk og sandaler, sank sammen over benken litt før klokka halv to på natta.Ingen av de andre kundene i lokalet tenkte over det før det på morgenen ble oppdaget at hun var kald og livløs. Dette var nesten 24 timer etter at hun entret restauranten.

Legger til rette Det blir registrert stadig flere hjemløse i forretningsmeteropolen. I år vet myndighetene om 806 personer som ikke har eget tak over hodet. Det er mer enn en dobling siden 2007.

For mange av dem blir de døgnåpne filialene til McDonalds et naturlig sted å sove - noe de også legger til rette for.

Av de 253 utsalgsstedene i Hong Kong, er mer enn 120 av dem åpne døgnet rundt. På sine hjemmesider skriver fastfood-giganten at de «ønsker alle lag av befolkningen velkommen til våre restauranter, når det skulle være».Det står også at de forsøker å være så omtenksomme og omsorgsfulle som mulig overfor de som tilbringer lengre tid i restauranten. Uansett hva grunnen måtte være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer