Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen:

56-åring erkjenner straffskyld i dobbeltdrapssaken

Den 56 år gamle mannen som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap i dobbeltdrapssaken i Bergen har erkjent straffskyld, opplyser hans forsvarer.

FANT SENG: Politiet fant en blodig seng da de gjorde undersøkelser utenfor et hospist i Bergen forrige uke. Politiet tror drapet skjedde på hospitset, før de avdøde deretter ble fraktet til funnstedet ved Osavatnet utenfor Bergen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FANT SENG: Politiet fant en blodig seng da de gjorde undersøkelser utenfor et hospist i Bergen forrige uke. Politiet tror drapet skjedde på hospitset, før de avdøde deretter ble fraktet til funnstedet ved Osavatnet utenfor Bergen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

– Han ga i går ettermiddag/kveld en lang politiforklaring om saken. Han har her erkjent straffskyld for de forhold siktelsen gjelder, skriver forsvarer Einar Råen i en SMS til Dagbladet.

Det var mandag i forrige uke at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra ble funnet drept under en presenning ved Osavatnet i Bergen.

56-åringen ble pågrepet dagen etter, men har ikke forklart seg til politiet eller tatt stilling til siktelsen mot ham, før nå.

Mannen er straffedømt over 20 ganger tidligere. Han er også dømt for flere tilfeller av vold, blant annet grov vold.

Forrige onsdag ble han varetektsfengselet i fire uker. 56-åringen møtte ikke selv opp til fengslingsmøtet, ifølge hans forsvarer fordi han var «sterkt preget» av saken.

STERKT PREGET: Einar Råen forsvarer en drapssiktet mann i 50-åra som tidligere er straffedømt for en rekke alvorlige forhold. Han forklarer hvorfor hans klient ikke møtte i dagens fengslingsmøte. Video: Øystein Sæthre og Trym Mogen Vis mer

Seks personer siktet

Også fire andre er siktet i saken, hvor den siste, en mann i 20-åra fra Fana, ble pågrepet av politiet mandag denne uka. Han erkjenner ikke straffskyld.

En 33 år gammel mann og en 36 år gammel mann, samt en mann i 30-åra som ble pågrepet sist fredag, er også siktet i saken. Samtlige er varetektsfengslet i fire uker.

I tillegg er en sjette mann siktet for å forspille bevis.

TROR DRAPET SKJEDDE HER: Politiet tror kvinnen på 29 år og mannen i 40-årene ble drept på dette hospitset i Begren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TROR DRAPET SKJEDDE HER: Politiet tror kvinnen på 29 år og mannen i 40-årene ble drept på dette hospitset i Begren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Tror drapet skjedde på hospitset

Politiet tror at drapene skjedde på et hospits i Møllendalsveien 19 i Bergen, og at de drepte ble fraktet derfra til funnstedet. Kilder har tidligere fortalt til Dagbladet at den 29 år gamle kvinnen og mannen i 40-åra ble brutalt knivdrept.

Politiet har så langt ikke ønsket å kommentere hvordan ofrene ble drept, utover å opplyse at den foreløpige obduksjonsrapporten styrker drapsteorien.

På en pressekonferanse før helgen fortalte politiet at 40 vitner har blitt avhørt i saken. Det har også kommet inn 80 tips – flere av dem av stor interesse for politiet.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra politiet onsdag morgen.

Dagbladet oppdaterer saken.