Fengselsdrap:

56-åring risikerer 21 års forvaring for fengselsdrap

Forsvareren er ikke overrasket.

Fengselsdrap: Politiet fikk 25. februar melding om at en innsatt i Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud hadde angrepet en medfange med kniv. Medfangen døde kort tid etterpå. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
Fengselsdrap: Politiet fikk 25. februar melding om at en innsatt i Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud hadde angrepet en medfange med kniv. Medfangen døde kort tid etterpå. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 56 år gammel mann er nå tiltalt for drapet på en 58 år gammel medfange i Ringerike fengsel 25. februar i år. Han risikerer 21 års forvaring.

Den norsk-polske mannen satt på drapstidspunktet i fengsel for drapet på en vaktmester på Oppsal i Oslo i 2014. Mannen ble i Borgarting lagmannsrett dømt til 17 og et halvt års fengsel for drapet.

Politiet fikk 25. februar melding om at en innsatt i Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud hadde angrepet en medfange med kniv i ett av fengselets fellesområder. 58-åringen som ble angrepet, døde kort tid etter.

- Den tiltalte er dømt for drap tidligere, og når det da begås et nytt drap under soningen, mener påtalemyndigheten det er så alvorlig at vilkårene for forvaring er til stede, sier statsadvokat Håvard Kalvåg til NRK.

Ikke overrasket

Mannens forsvarer, Oscar Ihlebæk, er ikke overrasket over den alvorlige tiltalen, og heller ikke at aktor mener saken er så alvorlig at han kan få inntil 21 års forvaring.

- Han er jo dømt for drap tidligere, og det innebærer at vi var forberedt på en så streng tiltale, sier Ihlebæk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer