Corona

56 døgn i respirator: - Var helt lam

Stephen Fu lå nesten to måneder i respirator etter å ha fått påvist corona. Nå må han trene seg opp til å klare å gå igjen.

PREGET: Stephen Fu har hatt tøffe dager siden han ble innlagt i februar etter å ha fått corona. Foto: Privat
PREGET: Stephen Fu har hatt tøffe dager siden han ble innlagt i februar etter å ha fått corona. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg har bestemt meg for å gi COVID-19 et ansikt siden mange allerede vet at jeg er syk. Jeg har blitt smittet her i Bodø, og har vært innlagt på isolat på sykehuset siden 26. februar.

Slik startet Facebook-posten som forretningsmannen Stephen Fu i Bodø la ut i begynnelsen av mars.

I fjor vår, da corona fremdeles var nytt og fremmed, ble han intervjuet av NRK i forbindelse med import av flere tonn smittevernutstyr fra Kina til et tosifret antall millioner kroner. Ett år etter ble han selv smittet. Situasjonen framstod alvorlig.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

- Ikke bare influensa

- Formen er ikke bra, men jeg kjemper det jeg kan. Til de som tror at COVID-19 bare er en influensa, så må de bare prøve, skrev Fu.

Det var likevel bare starten. Situasjonen skulle bli mye verre.

Lørdag kommer den suksessfulle forretningsmannen med en oppdatering om hvordan han ble stadig mer redusert etter at han ble smittet. Der beskriver han også den alvorlige sykdomsutviklingen som fremdeles preger ham sterkt.

- Jeg lå i respirator i 56 døgn, og våknet på UNN i Tromsø. Jeg var helt lam, skriver Fu.

Kan gå igjen

Etter nesten to måneder er 56-åringen nå ute av intensivavdelinga. Opptreningen er i gang, og Fu ser lyst på tida framover.

- Jeg har klart å gå mine første skritt sammen med fysio. Jeg gleder meg til å fullføre rehab på Valnesfjord. Jeg har fått livet i gave tilbake, og jeg er evig takknemlig for den jobben de har gjort på UNN og Nordlandssykehuset, skriver han lørdag.

Dagbladet har vært i kontakt med Stephen Fu. I en SMS skriver han at han ikke ønsker noe intervju før han er frisk, men gir tillatelse til å gjengi Facebook-innlegget han har skrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer