Motstand mot eiendomsskatt:

56 prosent sier nei til eiendomsskatt

Eiendomsskatten er omdiskutert og omstridt. I en ny meningsmåling sier 56 prosent at de er imot skatten. Seks av sju kommuner har eiendomsskatt.

FLERTALL IMOT: Et klart flertall er imot eiendomsskatt, viser en ny måling. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FLERTALL IMOT: Et klart flertall er imot eiendomsskatt, viser en ny måling. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begge regjeringspartiene er imot den kommunale skatten, men Høyre har ikke noe vedtak om å fjerne den, og Fremskrittspartiet har prioritert andre saker, skriver VG. Under den blåblå regjeringen har 41 kommuner innført eiendomsskatt, slik at den nå kreves inn i 365 av landets 426 kommuner.

I forbindelse med utarbeidelsen av VGs partibarometer, har InFact spurt folk om de er for eller mot eiendomsskatten. 56 prosent sier de er imot, mens halvparten så mange – 27,8 prosent – er for. 16,2 prosent svarer «vet ikke».

78,8 prosent av Høyres velgere har lite til overs for skatten, mens motstanden er enda større blant Frps velgere, der 83,7 prosent sier nei. Arbeiderpartiets velgere er nesten delt på midten: 42,8 prosent er mot, mens 40,3 prosent er for. 17 prosent av Ap-velgerne svarer «vet ikke».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer