560 trykkeriarbeidere i streik

560 medlemmer av Norsk Grafisk Forbund (NGF) i til sammen ti grafiske bedrifter gikk til streik fra klokka seks i dag, etter at det ble brudd i meklingen natt til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Streiken betyr at de fleste ukeblader ikke vil komme ut. Dette gjelder blant annet Se og Hør, Hjemmet og Allers. Streiken omfatter også en rekke boktrykkerier.

Partene klarte ikke å komme fram til enighet om kronetillegg og minstelønnssatser. - Tilbudet var et skambud og en kraftig provokasjon, og det var umulig for oss å akseptere dette. Vi sto altfor langt fra hverandre, og det fantes ikke noe alternativ til streik, sier forhandlingsleder i NGF, Geir Olsen, til NTB.

- Vi har i forhandlingene forsøkt å få bedret rammevilkårene for å gjøre våre bedrifter mer konkurransedyktige i en stadig tøffere internasjonal konkurranse. Samtlige av våre krav ble avvist, og da var det umulig for oss å akseptere motpartens økonomiske krav, sier styreleder i arbeidsgiverforeningen Visuell Kommunikasjon Norge, Øystein Aarrestad, i en kommentar til meklingsbruddet.

De ti trykkeriene som omfattes av streiken er: AiT Gjøvik, Aller Trykk, Bodoni Hus, Hjemmet Mortensen, Lundblad Media, Lundeby & Co Bokbinderi, Norprint Rotasjon, Rotanor Bokproduksjon, Wennbergs Trykkeri og Aktietrykkeriet. NGF har også en opptrappingsplan i beredskap. Hvis denne settes i verk, vil ytterligere 330 medlemmer bli tatt ut i streik fra 24. mai.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer