57-åring i retten igjen for drap på medfange i Ringerike fengsel

Mannen som i fjor drepte en overgrepsdømt medfange i Ringerike fengsel, ønsker å slippe forvaringsdom. Onsdag behandles ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

FANGE DREPT: Her i Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud ble en overgrepsdømt fange drept av en drapsdømt mann som hadde planlagt lenge å angripe pedofile. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FANGE DREPT: Her i Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud ble en overgrepsdømt fange drept av en drapsdømt mann som hadde planlagt lenge å angripe pedofile. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25. februar i fjor satte en overgrepsdømt 58 år gammel mann seg ned ved kjøkkenbordet i et fellesområde i Ringerike fengsel. En nå 57 år gammel mann gikk til angrep og stakk 58-åringen i nakken med en kniv, og medfangen døde av skadene etter kort tid.

I januar i år ble 57-åringen dømt til lovens strengeste straff, forvaring i 21 år. Hhar anket denne dommen fordi han mener det ikke er grunnlag for forvaring.

Mannen sonet en fengselsstraff på 17 og et halvt år for å ha skutt og drept en vaktmester på Oppsal i 2014 da han drepte den overgrepsdømte 58-åringen.

Slipte smørkniv

I politiavhør etter fengselsdrapet har han forklart at han flere år tidligere hadde bestemt seg for å jakte på og drepe pedofile dersom han fikk muligheten til det.

Ringerike tingrett konkluderte i januar i fjor med at 57-åringen hadde planlagt drapet i to-tre uker, at han hadde markert datoen for drapet i kalenderen og hadde brukt natta før drapsdagen på å slipe smørkniven som ble brukt som drapsvåpen.

Tingretten begrunnet forvaringsdommen med at 57-åringen anses som spesielt farlig og at risikoen for nye alvorlige voldslovbrudd vurderes som svært stor. I tingrettens dom ble det også pekt på at mannen ikke viste tegn til å angre, men i stedet har uttrykt tilfredshet med drapet på medfangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer