KNIVDRAP: En 57 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for ha drept en 59 år gammel mann i Michael Krohns gate i byen i mai i fjor. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KNIVDRAP: En 57 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for ha drept en 59 år gammel mann i Michael Krohns gate i byen i mai i fjor. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

57-åring tiltalt for knivdrap på sin beste venn

I Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 57 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for ha drept en 59 år gammel mann i Michael Krohns gate i byen i mai i fjor.

Statsadvokatene i Hordaland tok like før helgen ut tiltale i saken mot mannen som de mener drepte 59-åringen med kniv. Tiltalte har beskrevet drapsofferet som sin beste venn. To timer etter pågripelsen hadde mannen en promille på 1,85.

- Det var gode tekniske bevis i saken, flere vitner på stedet og vi har funnet drapsvåpenet. Sånn sett har det ikke vært noen krevende etterforskning, sier statsadvokat Benedikte Hordnes til Bergens Tidende.

To andre menn ble brakt til Haukeland sykehus med lettere skader. Den ene klarte å parere et knivstikk - og slo tiltalte i hodet med en vannmugge. Tiltalen mot 57-åringen på dette punktet gjelder forsøk på legemsbeskadigelse.

Den andre mannen ble slått i hodet av tiltalte med en kaffekolbe. Han ble også rispet i brystet.

Tiltalte har sittet i varetekt siden drapet for ett år siden. I november i fjor ble han erklært tilregnelig av rettspsykiatere. Hans forsvarer Jostein Alvheim sier at hans klient har hatt et kronisk alkoholproblem, og at han tidligere har fått behandling mot alvorlig psykisk sykdom.

Rettssaken er foreløpig ikke berammet, men statsadvokaten regner med at den kan starte i august eller september.

(NTB)