57-åringen tagget ned kongebilder

Ikke spesielt smart å gjøre i Thailand...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag ble en sveitsisk mann tatt på fersken av overvåkingskameraer mens han spraymalte bilder av Thailands konge. I dag ble han arrestert for å ha fornærmet monarkiet i landet, melder nyhetsbyrået AP.

57 år gamle Jufer Oliver Rudolf risikerer nå 15 års fengsel for ugjerningen, som skjedde på gata i Chiang Mai-provinsen.

- Den mistenkte hevder at han var full, og innrømmet at han hadde gjort uanstendige ting, sier politibetjent Kittiphan Kamwan til AP.

Gatene i Thailand har blitt prydet av millioner av bilder av kong Bhumipol Adulyadej de siste dagene, i anledning kongens 79-årsdag.

Militæret har satt igang full etterforskning av hendelsen, og undersøker blant annet en teori om at Rudolf ble ansatt av motstandere av statskuppet i september. Byen Chiang Mai er et sentrum for tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i kuppet.

- Den mistenkte må ha blitt leid inn av noen, så jeg har beordret soldater til å etterforske hendelsen, og stille hjernen bak dette til ansvar, sier general Saprang Kanlayanamitr, medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet som ble satt til å lede landet etter kuppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer