Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

57-åringen tagget ned kongebilder

Ikke spesielt smart å gjøre i Thailand...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag ble en sveitsisk mann tatt på fersken av overvåkingskameraer mens han spraymalte bilder av Thailands konge. I dag ble han arrestert for å ha fornærmet monarkiet i landet, melder nyhetsbyrået AP.

57 år gamle Jufer Oliver Rudolf risikerer nå 15 års fengsel for ugjerningen, som skjedde på gata i Chiang Mai-provinsen.

- Den mistenkte hevder at han var full, og innrømmet at han hadde gjort uanstendige ting, sier politibetjent Kittiphan Kamwan til AP.

Gatene i Thailand har blitt prydet av millioner av bilder av kong Bhumipol Adulyadej de siste dagene, i anledning kongens 79-årsdag.

Militæret har satt igang full etterforskning av hendelsen, og undersøker blant annet en teori om at Rudolf ble ansatt av motstandere av statskuppet i september. Byen Chiang Mai er et sentrum for tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i kuppet.

- Den mistenkte må ha blitt leid inn av noen, så jeg har beordret soldater til å etterforske hendelsen, og stille hjernen bak dette til ansvar, sier general Saprang Kanlayanamitr, medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet som ble satt til å lede landet etter kuppet.

HYLLER KONGEN: Over hele Thailand er det plassert ut bilder av kong Bhumibol i anledning 79-årsdagen hans. Å tulle med dem får følger, fikk en sveitsisk mann erfare da han ble arrestert i dag. Foto: EPA/Scanpix
HYLLER KONGEN: Over hele Thailand er det plassert ut bilder av kong Bhumibol i anledning 79-årsdagen hans. Å tulle med dem får følger, fikk en sveitsisk mann erfare da han ble arrestert i dag. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!