Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

57 kastet opp og ble svimle på flyplassen

Panikk i Melbourne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 57 ansatte og passasjerer ved flyplassen er sendt til sykehus. Panikk oppsto på Virgin Blue-terminalen på flyplassen i Melbourne i Australia i dag morges etter at mange av dem som var i terminalen, fikk symptomer på forgiftning. Mange ble kvalme og svimle, og flere spydde og fikk pusteproblemer, melder Sydney Mornig Herald.

Flyplassen i Melbourne er blant Australias travleste. I 18-tida lokal australsk tid gjenåpnet terminalen, men uten at noen har klart å finne årsaken til at så mange ble syke.

- Kilden har ikke blitt verken lokalisert eller identifisert. Dessverre, hva det enn var så har det løst seg opp, sier en talsmann for brannvesenet.

Mange syke samtidig

Det startet med at seks personer følte seg dårlige i ti-tida lokal tid. Men antallet steg raskt, og etter hvert ble hundrevis av passasjerer evakuert fra innenlandsteminalen.

Et feltsykehus ble satt opp på utsiden, og noen av de syke ble behandlet på stedet. De fleste ble sendt videre til et større sykehus for kontroll.

Hoveddelen av sykdomsofrene var ansatte ved terminalen og ansatte i sikkerhetssystemet. 35 av dem som følte seg dårlige, ble utskrevet fra sykehus igjen i løpet av få timer. Ti personer er fortsatt til behandling.

Finner ikke årsaken

FIKK HJELP: Det var ansatte i flyseselskapene som ble dårlige først. Mange fikk behandling og oksygen utenfor terminalen. Foto: SCANPIX
FIKK HJELP: Det var ansatte i flyseselskapene som ble dårlige først. Mange fikk behandling og oksygen utenfor terminalen. Foto: SCANPIX Vis mer

Det brå sykdomsutbruddet skapte frykt for terrorangrep eller lekkasje av kjemikalier. Innelufta ble og air condition-anlegget ble undersøkt uten at det ble funnet noe som skulle føre til at folk kastet opp. Men myndighetene antydet at sykdommen skyldes en mystisk lekkasje i terminalområdet. Redningsmannskapene har ennå ikke funnet ut hvor lekkasjen kommer fra. De vet heller ikke om stoffet som har forårsaket sykdomstegnene, kan være farlig på sikt for dem som ble rammet.

- Det er ennå ikke klarlagt hva som forårsaket problemet. Vi tror ikke at det er farlig materiale, men det kan ikke utelukkes, sier en talsmann for Airservices Australia.

Alle avlesninger av kjemiske verdier i lufta viste 0.

TV-bilder viste redningsmannskaper som jobber utenfor terminalen i hvite drakter og ansiktsmasker.

Terminalen var stengt i åtte timer, og alle avganger og ankomster er forsinket.

SLÅTT UT: En ansatt i Virgin Blue bringes til sykehus.