57 millioner forbrukere rammet da Uber ble hacket

Ifølge Bloomberg holdt Uber hackingen skjult i over ett år.

HACKET: Både sjåfører og Uber-kunder har blitt hacket, bekrefter selskapet. Dette er Ubers hovedkvarter i San Francisco i USA. Foto: AP / NTB Scanpix
HACKET: Både sjåfører og Uber-kunder har blitt hacket, bekrefter selskapet. Dette er Ubers hovedkvarter i San Francisco i USA. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Transporttjenesten Uber melder seint tirsdag kveld at de i 2016 ble utsatt for et cyberangrep.

Uber bekrefter at hackerne skal ha tatt persondata fra 57 millioner forbrukere og sjåfører, skriver Bloomberg. Bloomberg skriver videre at transporttjenesten skal ha holdt nyheten skjult i ett år.

Tok ikke kontonumre

Navn, bostedsadresser, telefonnummer og e-postadresser skal hackerne ha stjålet av forbrukere som har registrert seg hos transporttjenesten. Også personlige opplysninger om ca. sju millioner sjåfører kom på avveie, inkludert 600 000 amerikanske førerkortnummer.

Men den aller mest sensitive informasjonen skal hackerne ha styrt unna.

- Kriminalteknikere har ikke sett noen indikasjoner på at verken turhistorikk, kredittkortnumre, bankkontonumre, personnumre eller fødselsdato ble lastet ned, sier administrerende direktør i Uber, Dara Khosrowshahi, i en uttalelse, skriver Sky News.

Uber skal ha betalt hackerne 100 000 dollar for å slette dataene og for å holde hackingen skjult, ifølge Bloomberg. De skriver videre at Uber tror at informasjonen aldri ble brukt, og ønsker ikke å si hvem som hacket.

- Beklager

- Dette skulle ikke ha skjedd, og jeg beklager, skriver Khosrowshahi i en e-post til Bloomberg.

Ifølge økonominettstedet ble Uber gjort kjent med hackingen november 2016, en måned etter at den fant sted.

- Da hendelsen skjedde, satte vi igang øyeblikkelige tiltak for å sikre datene og stenge ute personene med uautorisert tilgang. Vi har også innført sikkerhetstiltak ved å begrense tilgangen til, og styrke, kontrollen på våre skybaserte lagringskontoer, sier Dara Khosrowshahi.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer