57 prosent av leserne støtter Frp

Mener rasistiske ytringer skal være lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere denne uken spurte Dagbladet.no sine lesere følgende spørsmål: \'Skal rasistiske ytringer være lov?\'. Flertallet av de 2821 leserne som svarte, 57 prosent, svarte \'Ja, da kan man argumentere i mot\'. Et mindretall på 40 prosent svarte \'Nei, folk har krav på beskyttelse\'.

Bakgrunnen for spørreundersøkelsen var et utspill fra Fremskrittspartiet. De nektet å skrive under på en erklæring som fordømmer diskriminering i valgkampen.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet. Det viktigste i alle slike debatter er å få trollet frem i lyset. Det er kun da man kan ta knekken på det. Det må ikke få lov til å gjemme seg i korridorer. Rasisme og vold tåler ikke sola. I Norge er ytringsfriheten grunnleggende og for oss er den total. Lakmustesten på ytringsfriheten er at vi aksepterer meninger som er totalt uspiselige, sier generalsekretær i Fremskrittspartiet, Geir Mo til Dagbladet.no.

- Er rasismeparagrafen i straffeloven for streng?

- Det er godt mulig den er det, men den er en del av rammeverket. Det er også grunnlovens og menneskerettserklæringens paragraf om ytringsfrihet. Vi har ingen planer om å foreslå loven endret, sier Mo.

Geir Mo, Frp. FOTO: SCANPIX
Geir Mo, Frp. FOTO: SCANPIX Vis mer