Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

57.000 honduranere i USA risikerer å bli deportert

Trump-administrasjonen vil ha slutt på den midlertidige beskyttelsen av honduranske migranter i USA i 2020. Dermed risikerer 57.000 personer å bli deportert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er president Donald Trumps seneste forsøk på å avvikle ordningen med midlertidig beskyttelse, såkalt TPS, for migranter som ikke kan vende hjem på grunn av naturkatastrofer eller voldelige konflikter. Det skriver Reuters.

Amerikanske myndigheter har gjennomført flere undersøkelser og har konkludert med at levevilkårene i Honduras har «forbedret seg betraktelig etter orkanen». De opplyser også at programmet vil avvikles 5. januar 2020, og at 18 måneder bør være nok tid for migrantene til å forberede seg på å reise tilbake eller se på andre alternativer.

Den honduranske regjeringen uttalte fredag at dette er svært beklagelig, skriver nyhetsbyrået.

Marlon Tabora, Honduras' ambassadør til USA, sier Sentral-Amerika ikke har ressurser til at titusener av mennesker skal vende tilbake.

- Disse familiene har levd i USA i 20 år, og å reintegrere dem i samfunnet vil ikke bli lett, sier Tabora.

Etter El Salvador er Honduras det landet med flest statsborgere beskyttet av TPS, som de fikk i stand i 1999.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media