OPPSTARTSHJELPER: Katapult Accelerator intervjuer kandidater. Daglig leder Haakon Brunell nr to fra venstre.&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Iván Kverme.</span>
OPPSTARTSHJELPER: Katapult Accelerator intervjuer kandidater. Daglig leder Haakon Brunell nr to fra venstre. Foto: Iván Kverme.Vis mer

575 gründere søkte på Oslo-opphold

12 vekstselskaper får 847.000 kroner hver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 575 gründere som vil redde verden har søkt seg til Oslo for å få penger og mentorhjelp.

- Vi hadde et mål om 500 søknader, noe som i seg selv var et hårete mål, men vi endte opp med 575 teknologioppstartsselskaper fra hele verden, sier Haakon Brunell, managing partner i Katapult Accelerator, til Finansavisen.

Oppstartshjelperne er allerede i gang med å finkjemme søkerbunken. I tillegg til søknadene har de selv også identifisert 400 selskaper som de har tatt direkte kontakt med.

Får 100.000 dollar

Ifølge Finansavisen skal de plukke ut 12 bedrifter som får 100.000 dollar (847.000 kroner) i egenkapital samt et tre måneder langt opphold i Oslo. Under oppholdet vil de utvalgte selskapene blant annet få hjelp fra mentorer og fagfolk.

Katapult Accelerator får gjennom kapitalinnsprøytingen en eierandel på åtte prosent i hvert av selskapene som kommer til Oslo.

Erfaren investor

Investor Tharald Nustad, en av de mest erfarne engleinvestorene, står bak Nordic Impact, som igjen startet opp Katapult Accelerator. Katapult Accelerator samarbeider i tillegg med den kjente tech-akseleratoren ERA i New York, og et par av selskapene vil bli sendt videre dit etter Oslo-oppholdet.

Fellesnevneren for teknologiselskapene som kunne søke seg til Oslo, var at de må bidra til å gjøre verden til et bedre sted, enten det handler om miljø, utdanning, helse eller på andre felt, skriver Finansavisen. Samtidig må de kunne vise til en forretningsmodell som er troverdig og som vil generere inntekter.

Andre økonominyheter:
Norsk dronesuksess får kjempeordre
Anbefaler seks aksjer