- 5753 barn har flyktet uten foreldrene sine gjennom Serbia

Men i dag fikk noen av barna etterlengtet id-mat og pleie av Redd Barna i en park i Beograd.

PÅ FLUKT:  Disse barna har akkurat fått utdelt vannflasker på et registreringssenter ved den ungarsk-serbiske grensa i forrige uke. Nær 6000 barn har flyktet via Serbia uten sine foreldre, viser FN-tall. Foto: Attila Kisbenedek / Afp / Scanpix
PÅ FLUKT: Disse barna har akkurat fått utdelt vannflasker på et registreringssenter ved den ungarsk-serbiske grensa i forrige uke. Nær 6000 barn har flyktet via Serbia uten sine foreldre, viser FN-tall. Foto: Attila Kisbenedek / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag feirer millioner av muslimer den religiøse eid-høytiden al-Ahda. Redd Barnas generalsekretær Tove Wang og hennes folk gjorde i stant et barnevennlig område i Bristol-parken i Serbias hovedstad Beograd. Målet var at flyktningbarna skulle få et lite pusterom på den lange reisa mot Europa.

- En av familiene i parken sa at dette var noe av det første fine de hadde opplevd på en tur som vært preget av utnytting og frykt for livet. De hadde hatt er ganske strabasiøs reise, sier Tove Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Blir barn igjen De mange flyktningene som kommer via Serbia er rådville. De ulike grenseovergangene er bare tidvis åpne, og ryktene svirrer hele tida om hvilken reiserute som er best å ta. Det er mange barn og barnefamilier blant flyktningene.

- Til nå har det kommet nær 6000 barn, som reiser uten foreldre, gjennom Serbia hittil i år. Vi merker en økning i barnefamilier og i antall barn som reiser alene. Disse trenger mat og beskyttelse, sier Wang.

FN-tall viser at det hittil i år har kommet 135 847 flyktninger og migranter til Serbia, inkludert 25 564 barn. I tillegg er det blitt registrert så mange som 5753 barn på reise, uten følge med foreldrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.