Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

57.555 bedrifter på konkursens rand

Oslo (NTB): I alt 14 prosent av alle bedrifter i Norge har så dårlig økonomi at de lever på konkursens rand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavere aktivitetsnivå i næringslivet de nærmeste årene kombinert med vedvarende høyt rentenivå gjør situasjonen dyster for underskogen i bedrifts-Norge, skriver Finansavisen.

Siste bedriftstelling viser at det med stort og smått finnes 417.068 bedrifter i Norge. I alt 57.555 bedrifter har akutte betalingsproblemer og får karakteren «kreditt frarådet» i en fersk kredittsjekk av Dun & Bradstreet.

Ytterligere 48.797 bedrifter befinner seg i faresonen og får stempelet «ikke kredittverdig». Også her er den økonomiske helsetilstanden svært ustabil. Bedriftene går med underskudd og har dårlig likviditet.

Vanskelighetene er størst for småbedriftene, men en rekke storbedrifter er også i faresonen, skriver Finansavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling