Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

58 000 forhåndsstemmer borte

Frykter nytt valgkaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sentralbordet til de valgansvarlige i Florida koker i øyeblikket. Årsaken er at tusener av velgere i valgdistriktet Broward County ennå ikke har mottatt stemmesedler for å kunne forhåndsstemme.

Omtrent 60 000 slike forhånds-stemmesedler ble sendt ut fra delstatsmyndighetene den 7. og 8. oktober, men så langt er kun 2000 av dem kommet fram med posten, melder AP. Så mange som 58 000 brev kan være borte.

Det betyr at fem prosent av de stemmeberettigede i Broward mangler den magiske lappen for å kunne avlegge sin stemme i forkant av valgdagen 2. november.

Politiet er koblet inn i saken og etterforsker hvor stemmesedlene kan ha tatt veien, men så langt har de ikke funnet grunnlag for å tro at det har skjedd noe kriminelt.

Skylder på hverandre

Nå skylder de valgansvarlige og posten på hverandre.

- Dette er utenfor vår kontroll. Vi har virkelig ikke peiling på hva som foregår, sier Gisela Salas, en av de valgansvarlige.

Postvesenet er ikke særlig fornøyd med å få skylda for fadesen.

image: 58 000 forhåndsstemmer borte

- Vi har ansatte som har ansvaret for håndtere bortkomne stemmesedler. De sedlene som blir mottatt av posten, blir ekspedert og levert øyeblikkelig

Broward County mot Bush

I skandalevalget i Florida i 2000 vant demokratenes kandidat overlegent i kommunen: Al Gore fikk hele 67 prosent av stemmene i Broward County. Ingen har glemt at Gore til sjuende og sist tapte presidentembetet til George Bush med bare fattige 537 stemmer. Frykten er derfor stor for at de manglende forhåndsstemmene kan være helt avgjørende for presidentvalget neste uke.

- Med alt som skjedde i 2000, kan vi ikke være sikre på om stemmene våre blir telt, sier Fran Peck til AP. Peck bestilte forhåndssedler i mai, men har ikke fått noe i posten.

Nå ber demokratene om at de valgansvarlige skal rykke inn avisannonser og informere folk om hvordan de går fram for å få tilsendt nye stemmesedler. Tusenvis av nye sedler er allerede på vei ut med posten.

DEMOKRATENE frykter at historien skal gjenta seg. For fire år siden ble presidentvalget tapt på grunn av knappe 600 stemmer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media