58 arrestert for timeshare-svindel i Spania

Nordmann skal være en av hovedpersonene.

RAIDET KONTORER: Politiet slo til mot kontorene hvor svindlerne hadde sine kontorer i Arguineguin. Foto: Tipser
RAIDET KONTORER: Politiet slo til mot kontorene hvor svindlerne hadde sine kontorer i Arguineguin. Foto: TipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om saken eller har vært utsatt for denne typen svindel? Kontakt oss på telefon 24 00 10 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Spesialenheten for organisert kriminalitet i Las Palmas på Gran Canaria har pågrepet 58 personer for å ha svindlet turister med kjøp av timeshare-leiligheter, melder Europa Press.

De pågrepne skal ha solgt timeshareleiligheter som senere viste seg å ikke eksistere, og holdt til i byen Arguineguín på ferieøya Gran Canaria.

Svindlerne skal ha vært aktive siden 2007, og huket inn sine ofre fra de mest populære turistgatene på øya. Svindlerne utga seg for å være representanter fra turistkontorene på Gran Canaria, og hevdet de promoterte et nytt turistprodukt.

«Operación Timesharing» Nettavisen skriver at de fleste av de pågrepne er britiske, og at de vil bli løslatt etter at politiet har fått samlet inn bevismateriale.

Politiet arresterte de 58 under operasjonen som har fått navnet «Operación Timesharing».

De jobber nå med å samle inn bevis fra de tre kontorene i Arguineguin, Mogán og San Bartolomé de Tirajana.

Over 2000 ofre Talsmannen for politiet som opplyste om pågripelsene kunne ikke gi mer informasjon om selve operasjonen, men uttalte at de muligens kommer med mer informasjon i løpet av dagen.

Avisa Canarias Ahora skriver at en av hovedmennene bak svindelorganisasjonen er norsk, og at de andre pågrepne er britiske og tyske.

Politiet tror over 2000 kan ha blitt lurt av svindlerne, som kan ha svindlet til seg så mye som fem millioner euro.

SVINDLET: 58 personer er pågrepet på Gran Canaria, mistenkt for å ha svindlet over 2000 turister til å kjøpe ikke-eksisterende timeshare-leiligheter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SVINDLET: 58 personer er pågrepet på Gran Canaria, mistenkt for å ha svindlet over 2000 turister til å kjøpe ikke-eksisterende timeshare-leiligheter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer