58 skadd av bomber

Minst 58 personer ble skadd, mange av dem alvorlig, i to eksplosjoner ved to kirker i Indonesias hovedstad Jakarta i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kirkene, som ligger cirka tre kilometer fra hverandre, ble rammet med 30 minutters mellomrom. 57 av de skadde deltok i en gudstjeneste i Santa Ana-kirken øst i Jakarta da eksplosjonen fant sted. Et barn ble skadd i en annen eksplosjon en halvtime senere. Den skjedde også ved en kirke, tre kilometer unna, i et boligområde tilknyttet hæren.

Politisjef Adan Ruchyana i Jakarta sier at en gruppe bombeeksperter er sendt til Santa Ana-kirken, men ville ikke spekulere i årsaken til eksplosjonene. En militær talsmann hevdet imidlertid at «provokatører» står bak eksplosjonene.

Politiet sa forrige uke at de fryktet at en bombekampanje var på vei, etter at to bomber eksploderte i hovedstaden på mindre enn en uke. Søndagens eksplosjoner kommer dagen etter at nasjonalforsamlingen innledet riksrettshøringer mot president Abdurrahman Wahid. Wahid har truet med å erklære unntakstilstand.

(NTB-Reuters-DPA)

<B>SKADDE:</B> President Abdurrahman Wahid besøker skadde etter eksplosjonen i to kirker i dag.