Corona

58 smittet i Bergen

Tallet fordeler seg imidlertid over flere dager. - Vi er enige om at det ikke er noen tiltak som er verdt å sette i verk akkurat nå, sier smittevernoverlege til Dagbladet.

GJENÅPNING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad legger vekt på at den videre gjenåpningen av samfunnet avhenger av at det videre vaksinasjonsprogrammet går som planlagt, antall innlagte på sykehus ikke øker, og at antall smittede i befolkningen holder seg lavt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er registrert 58 nye smittetilfeller i Bergen kommune det siste døgnet. Det skriver Bergens Tidende.

I en pressemelding understreker kommunen at tallet representerer prøver tatt fra og med fredag 23. til og med mandag 26. juli.

- Det vi oppgir, er det vi registrerer den dagen. Du går og tester deg, og testen sendes til laboratoriet. Som regel får vi resultatet neste dag. Noen ganger går det to ganger. Noen ganger, i helgene, går det tre dager. Da registrerer vi.

Det sier smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen kommune til Dagbladet.

- Andelen positive tester har økt, men det er fremdeles nokså lavt. Går man tilbake litt i tid, kan man si at det tryggeste stedet i Bergen var i køen til teststasjonen, for der var «ingen» smittet, legger Bovim til.

Tallet er lavt - men stigende, forklarer han.

- Budskapet er at man må teste seg om man har den minste mistanke.

- Ingen tiltak roper

Bovim har tirsdag vært i kontakt med FHI.

- De er enige i at det ikke er noen spesifikke tiltak som roper på oss akkurat nå. Vi har veldig mange ulike smitteveier - noen fra utesteder, noen fra festlige lag, noe importsmitte. Det er ikke ett tiltak som kan ta knekken på dette, sier han, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer