59-åring pågrepet i innsidesaken

Nok en pågripelse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag foretok politiet i Rogaland nok en pågripelse i det som omtales som norgehistoriens største sak med ulovlig innsidehandel.

- Politiet har i dag pågrepet og siktet er mann i forbindelse med innsidesaken som er under etterforskning av Rogaland politidistrikt i samarbeid med Økokrim, Kripos og Kredittilsynet. Den siktede er en 59 år gammel mann bosatt i Bærum kommune, sier politiadvokat Gro Stangeland, ifølge en pressemelding fra Rogaland politidistrikt.

Totalt er sju personer pågrepet og siktet i saken. To av de siktede ble i forrige uke varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. De øvrige fire som ble siktet forrige uke er løslatt. I tillegg er fire selskap siktet i samme sak.

I forbindelse med pågripelsen ble det også foretatt to ransakinger. Ingen selskaper er knyttet opp til verken siktelse eller ransakingene.

- Siktelsen gjelder brudd på verdipapirhandelloven, sier politiadvokat Gro Stangeland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Rogaland politidistrikt etterforsker saken i samarbeid med Økokrim, Kripos og Kreditttilsynet.

SIKTET: Inngangen til Acta-gründer Fred Ingebrigtsens investeringsteringsselskap Spring Capital i Lars Hertevigsgt. 5 i Stavanger sentrum. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
SIKTET: Inngangen til Acta-gründer Fred Ingebrigtsens investeringsteringsselskap Spring Capital i Lars Hertevigsgt. 5 i Stavanger sentrum. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
HOVEDMANN:</B> Politiet mener gründer Fred Ingebrigtsen har vært hovedmannen i et kriminelt nettverk som har drevet med ulovlig innsidehande.