Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

59 narkosaker om dagen

Aldri før er det blitt beslaglagt mer narkotika i Norge. I 2001 ble det registrert 59 nye narkosaker i snitt hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen offentliggjør Kripos sin årsberetning for 2001 med fjorårets draps- og narkotikastatistikker. Der går det fram at det er mer narkotika på gatene enn noensinne. I fjor ble det registrert 21 577 narkotikasaker.

Det betyr at det blir registrert 59,11 nye narkosaker hver dag, noe som betyr en økning på hele 20,7 prosent fra år 2000.

Bekymringsfullt

Kripos karakteriserer økningen som betydelig.

- De økte beslagene av amfetamin og benzodiazepiner (sovemedisin og angstdempende legemidler), men henholdsvis 37 prosent og 40,8 prosent er spesielt bekymringsfulle, skriver Kripos-sjef Arne Huuse i en pressemelding.

Han sier at hovedårsakene til økningen er større tilgjengelighet og økt toleranse for å bruke ulovlige rusmidler, særlig i de yngre aldersgruppene.

Færre drap

Det ble beslaglagt 61 575 ecstasy-tabletter i fjor, i 829 forskjellige saker. Det er en økning, men ikke så stor som i årene 1998-2000. Cannabis er fremdeles det mest utbredte stoffet

Årsberetningen tar også for seg antallet drap. I fjor ble det registrert 34 drapssaker med 37 ofre. Det er sju færre enn i 2000.

Hele Norges coronakart