59 personer evakuert etter gressbrann i Hordaland

Brannvesenet har ikke kontroll på brannen.

KRAFTIG GRESSBRANN: Brannvesenet har ikke kontroll på den kraftige gressbrannen i Sveio i Hordaland. Foto: Kristian Eidesvik
KRAFTIG GRESSBRANN: Brannvesenet har ikke kontroll på den kraftige gressbrannen i Sveio i Hordaland. Foto: Kristian Eidesvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 59 personer i Sveio i Hordaland blir nå evakuert etter at det rundt 14.50 brøt ut kraftig brann i gress, lyng og bukskas i området. Brannen oppstod ytterst ved Ryvarden fyr. Rundt 30 brannmenn og frivillige bønder har deltatt i slukningsarbeidet.

- Foreløpig har brannvesenet ikke kontroll på brannen, men håper på å få det i løpet av kvelden. Vi er litt spente, sier Stain Roald Vikse, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, til Dagbladet.

Vikse opplyser at brannen strekker seg over noen kilometer, men det er usikker akkurat hvor stor den er. Det er en vei mellom brannen og de evakuerte husene, men politiet har vurdert det som nødvendig å evakuere de som bor lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen.

- Det blåser kraftig og er tørt i området. Vi håper at brannen ikke skal klare å ta seg over veien, sier Vikse.

- De fleste som har måttet evakuere har fått husly hos venner og kjente i nabolaget, men Sveio kommune stiller også opp med hjelp til dem som trenger det. Ingen skal måtte sove ute i mørket i natt, sier til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer