5985 bygningsarbeidere kan gå til streik lørdag

Byggebransjen går til tvungen mekling

KAN BLI TATT UT I STREIK: Streikeuttaket i bygg rammer i første omgang 92 bedrifter, med nær 6000 ansatte. En rekke store bedrifter er tatt ut, blant annet Veidekke (bildet) og Skanska i Oslo , begge med rundt 800 medlemmer, NCC Construction og Block Berge Bygg. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/NTB SCANPIX
KAN BLI TATT UT I STREIK: Streikeuttaket i bygg rammer i første omgang 92 bedrifter, med nær 6000 ansatte. En rekke store bedrifter er tatt ut, blant annet Veidekke (bildet) og Skanska i Oslo , begge med rundt 800 medlemmer, NCC Construction og Block Berge Bygg. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meklingen i byggfagene går nå til tvungen mekling, skriver Frifagbevgelse.no. Fristen for å bli enige går ut ved midnatt natt til lørdag, og Riksmekleren får fire dager på å finne en enighet.

Streikeuttaket i bygg rammer i første omgang 92 bedrifter, med nær 6000 ansatte. En rekke store bedrifter er tatt ut, blant annet Veidekke og Skanska i Oslo , begge med rundt 800 medlemmer, NCC Construction og Block Berge Bygg.

Se hele listen her!

«Fra lørdag morgen kan det bli gule streikevester som tar over på byggeplasser land og strand rundt», skriver Frifagbevegelse.no. Minstelønn Byggebransjen har i år noen særlige krav, som kan bli «snublesteiner i innspurten», skriver LO-nettstedet. Spesielt krav om nye minstelønnsatser er omstridt.

I dag ligger ligger minstelønnssatsen for en faglært arbeider innen bygg på 174,10 kroner i timen, for en ufaglært med ett års bransjeerfaring er satsen 163,20.

I kravene Fellesforbundet gikk inn i oppgjøret med, het det at minstelønnssatsene må «heves prosentvis betydelig mer enn lønnsveksten i perioden», skriver Frifagbevegelse.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer