ETTERSØKT: Forretningsmannen og kirkelederen Yoo Buyng-Eun (72) er etterlyst etter at ferja Sewol forliste i april med 476 passasjerer om bord. Foto: Lee Jin-man/ AP / NTB Scanpix
ETTERSØKT: Forretningsmannen og kirkelederen Yoo Buyng-Eun (72) er etterlyst etter at ferja Sewol forliste i april med 476 passasjerer om bord. Foto: Lee Jin-man/ AP / NTB ScanpixVis mer

6 000 politmenn raidet kirke i jakt på dødsferge-eier

6.000 politimenn gjennomsøkte en kirke i Anseong i Sør-Korea onsdag, i håp om å finne den antatte eieren av ulykkesferja Sewol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen Yoo Buyng-Eun (72) er etterlyst etter at ferja Sewol forliste i april med 476 passasjerer om bord. 292 personer er så langt bekreftet omkommet, mange av dem var elever på skoletur.

Yoo er siktet for underslag og uaktsomhet etter ulykken, men politiet har ikke fått tak i ham.

Ferja Sewol eies av selskapet Chonghaejin Marine Co, som igjen eies av familien Yoo igjennom et komplekst nettverk av holdingselskaper. Yoo Buyng-Eun er familiens patriark, og mistenkes å være den reelle eieren av selskapet.

- Yoo må svare for seg i retten, sier Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Politiet arresterte tre kirkegjengere under razziaen. De tre er mistenkt for å bidra til å holde Yoo skjult for myndighetene. Forretningsmannen har en ledende rolle i Sør-Koreas evangeliske baptistkirke.

Tirsdag startet rettssaken mot ferjas kaptein og 14 andre besetningsmedlemmer. Fire av dem er tiltalt for uaktsomt drap, og risikerer dødsstraff.

(NTB)