Taubane-ulykken i Italia:

6-åring mistet hele familien - ble bortført

I mai mistet seks år gamle Eitan foreldrene, lillebroren og besteforeldrene i en tragisk ulykke i Italia. I etterkant har familie fra Italia og Israel kjempet om omsorg for gutten.

ULYKKE: Taubanevogna smalt i bakken i slutten av mai i Stresa i Italia. Foto: Vigili del Fuoco Firefighters via AP
ULYKKE: Taubanevogna smalt i bakken i slutten av mai i Stresa i Italia. Foto: Vigili del Fuoco Firefighters via AP Vis mer
Publisert

Den 23. mai falt en taubanevogn ned på bakken nær Maggiore-innsjøen i Piemonte i Italia.

Vogna var på vei fra den lille landsbyen Stresa og opp til Mottarone-toppen, som er 1491 meter høy, skriver Il Fatto Quotidiano. Det var 15 personer om bord, 14 av dem døde.

Vogna skal ha falt av kabelen da den var 300 meter unna toppen av Mottarone-fjellet. Like før toppen falt vogna ned i et skogkledd område.

Den eneste overlevende fra ulykken var seks år gamle israelske Eitan Biran, som mistet hele familien i ulykken.

Den store israelske familien som mistet livet i ulykken var Amit Biran (30), hans 26 år gamle kone Tal Peleg-Biran, deres to år gamle sønn Tom og besteforeldrene Barbara (71) og Yitzhak Cohen (81). Bare fem år gamle Eitan overlevde.

Han måtte fraktes rett på sykehus og tilstanden hans var kritisk i flere dager. Eitan pådro seg flere skader og måtte opereres, som følge av skadene fra ulykken.

Bortførte barnebarnet

Eitan og hans familie er israelere, men familien bodde i Italia, fordi faren studerte ved universitetet i Pavia, skriver Times of Israel.

Besteforeldrene hadde kommet til Italia for å besøke barnebarna sine bare tre dager før ulykken.

Nå melder CNN at Eitans familie på den italienske og israelske siden har vært sterkt uenige om hvem som burde få omsorgsretten for seksåringen.

Siden Eitan har vokst opp i Italia ble det bestemt at hans italienske tante skulle bli hans nye forsørger.

Det falt ikke i god jord for den israelske siden av familien.

I september besøkte ett av familiemedlemmene hans Eitan i Italia, og kjørte ham til Sveits, før de fløy til Israel i et privatfly, melder CNN.

STYRT: Et fly med 21 personer styrtet nær Houston Executive Airport. En person er meldt skadet. Vis mer

Må returneres

Dager seinere sendte Eitans tante inn en klage om bortføringen av nevøen til israelske myndigheter.

Rettsvesenet i Tel Aviv har nå avgjort at Eitan skal returneres til sin tante, og avviser familiemedlemmets argument om at handlingene hans var lovlige og til barnebarnets beste.

Retten avviste påstanden om at Israel var den mindreåriges vanlige bosted, da han flyttet til Italia da han var to måneder gammel.

De sa at det er i guttens beste interesse å forbli i Italia.

Retten slo også fast at familiemedlemmets handlinger var ulovlige og krenket tantas rett til å forsørge gutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer