6-åring savnet etter søndagstur

Den seks år gamle gutten var på søndagstur i skogen med foreldrene sine da han plutselig ble borte i går. I seks minusgrader søkte store letemannskaper etter gutten i det kuperte og tettvokste turområdet ved Arendal i natt. Gutten var kledd i vinterkjeledress da han forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cirka 100 personer fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret, tre politihunder og et helikopter med varmesøkende kamera lette i natt etter seksåringen som er forsvunnet i det populære skogområdet Granestua nord for Arendal. Også flere frivillige deltar i letingen.

Det er minusgrader og tett nattemørke, men oppholdsvær og vindstille. Seksåringen var kledd i vinterkjeledress da han forsvant.

Kupert område

I natt søkte mannskapene i et terreng med tett kratt. Området har ellers både løv- og granskog. Det er også en rekke vann og myrer i det kuperte turområdet.

- Vi har hatt en luftambulanse med lyskaster for å sjekke vannene i området. De er isdekket, og luftambulansens folk fant ingen spor der. Men det finnes også en rekke bekker og småpytter i området som ikke har frosset til, sier politiavdelingssjef Erik Haugevik i Arendal politidistrikt til Dagbladet.

Plutselig borte

Foreldrene meldte gutten sin savnet til politiet i 16.40-tida i går.

Familien var på søndagstur, da gutten deres plutselig var borte.

- De gikk på en skogsvei. På et eller annet tidspunkt har gutten kommet seg på utsiden av veien, og blitt borte. Det er fort å bli borte her, sier politiavdelingssjef Haugevik.

Leter hele natta

Foreldrene følger søket etter gutten sin fra letemannskapenes base. Letingen ble forsterket utover kvelden og natta.

- Vi holder på i hele natt om nødvendig. Det er mørkt, og terrenget kan være problematisk. Men letearbeidet går greit, sier Haugevik til Dagbladet.

Må si nei til frivillige

Ut over natta meldte stadig flere frivillige seg til letearbeidet.

- Av organisatoriske grunner må vi dessverre si nei til flere som vil lete, sier politiavdelingssjef Haugevik.