- 6-åring voldtatt i ferieparadis

Da den 6 år gamle gutten var på vei til rommet sitt på Star Tour-hotellet på Kreta, skal han ha blitt overfalt og sexmisbrukt av en 40 år gammel nordmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen risikerer 20 års fengsel i Hellas, skriver VG.

Feriemarerittet for den svenske familien skjedde på Star Tour-hotellet Castle Suites i Platanias på Kreta forrige torsdag - den 3. mai.

- Nordmannen har vært framstilt for en forhørsdommer som har funnet beviser nok til å holde ham varetektsfengslet fram til en rettssak, sier assisterende konsul, Yves Maebe, ved det norske konsulaten i Iraklion på Kreta til avisen.

Politiet opplyser at det finnes vitner i saken. Nå venter man på Nordland-mannens DNA-analyser. I Hellas straffes voldtekt mot mindreårige med opptil 20 års fengsel.

- Trist

Nordlendingen sitter varetektsfengslet i byen Galatas. Rettssaken vil starte i løpet av noen uker eller måneder.

- Det er utrolig trist når noe slikt skjer. Ut fra de rapportene vi har mottatt, ser det ikke ut som verken reisearrangøren, hotellet eller familien til gutten kan klandres for noe i denne saken, sier informasjonssjef Lena Petterson i Star Tour til VG.

Gutten skal ha mistet sin far i Estonia-forliset samme år saom han ble født. Nå reiste han sammen med sin mor med svenske Star Tour. De havnet på samme hotell som nordmannen, som reiste med Star Tour fra Norge.

Politiet har ikke gitt detaljer om overgrepet. Det er uklart om mannen har erkjent voldtekten eller ikke.

(Dagbladet.no)