6 av 10 vil la henne bli

Flest Ap-velgere støtter utvisning av Maria Amelie.

 FÅR STØTTE:  Seks av to nordmenn mener den papirløse asylsøkeren og forfatteren Maria Amelie bør få bli i Norge - her under fengslingsmøtet i Oslo tingrett.
FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
FÅR STØTTE: Seks av to nordmenn mener den papirløse asylsøkeren og forfatteren Maria Amelie bør få bli i Norge - her under fengslingsmøtet i Oslo tingrett. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks av ti nordmenn mener at papirløse Maria Amelie bør få bli i Norge, viser en måling som InFact har gjort i går for VG.

Det er flest kvinner - 67,5 prosent - som mener at utvisning er feil. 52,2 prosent av spurte menn synes hun bør få bli i Norge etter å ha vært her siden 2002, da hun kom sammen med foreldrene fra Kaukasus via Finland til Norge sammen med foreldrene.

Samlet er det 60,6 prosent av de spurte som støtter kravet om at hun bør få bli - 27 prosent mener hun bør ut av landet.

Maria Amelia har desidert mest støtte blant SV-velgere med 91,5 prosent og KrF-tilhengere (72,2 prosent) og minst støtte fra Rødts sympatisører.  

50 prosent av Rødt-velgere mener hun bør få bli - 38,9 prosent er i tvil.

Stoltenberg: - Likhet for loven
Statsminister Jens Stoltenberg fikk oversendt meningsmålingen i går kveld.

- Jeg har forståelse for at enkeltsaker er vanskelige, men asylpolitikken må styres etter prinsippet om likhet for loven, er statsministerens kommentar til VG.

Det er hans egne velgere i Arbeiderpartiet som er den største støttegruppen for myndighetenes vedtak om utvisning. 

37,4 prosent av  Ap-velgere mener Maria Amelie bør sendes tilbake til Russland slik Utlendingsnemnda (UNE) har bestemt - tett fulgt av Fremskrittspartiets velgere. 36,9 prosent Frp-velgere støtter uttransportering.

Ikke noen av partienes velgergrupper er det flertall for å sende Maria Amelie ut.

Det var onsdag kveld at Maria Amelie ble pågrepet på Lillehammer etter et åpent møte som markerte starten på Nansen-året. Det er 150 år siden verdens første høykommisær for flyktninger, Fridtjof Nansen, ble født.

Hun sitter nå arrestert på Trandum ventemottak ved Gardermoen.

Dette er de fire alternativene de spurte i målingen fikk:

•Hun bør sendes tilbake - 27,0 prosent
•Hun bør få bli i Norge - 60,6 prosent
•Kjenner ikke saken - 5,5 prosent
•Vet ikke - 6,9prosent