Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

6 drept i bussvelt

Minst seks personer omkom da en buss veltet på glatt føre utenfor Fagersta i Sverige. Flere av ofrene var trolig skoleungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken inntraff ved 16.30-tida i går, og 21 ambulanser ble rekvirert til ulykkesstedet. Rundt 30 personer skal ha blitt skadd i den stygge ulykken rundt 20 mil nordvest for Stockholm.

Knust under bussen

- Flere personer er omkommet, men vi vet ennå ikke hvor mange. Vi vet ennå heller ikke hvor mange som er alvorlig skadd, sier politiets pressetalsmann Ulf Palm til nyhetsbyrået TT.

Veien er smal der bussen veltet, og det var ifølge politiet svært glatt på veien ved ulykkesstedet. Redningsmannskaper jobbet med å skjære løs passasjerer fra vraket, og det lå mennesker knust under bussen, forteller sjokkerte øyenvitner.

- Full av ungdommer

Harriet Eriksson var med på bussen, og hun fikk splintskader i ansiktet etter at rutene knuste.

- Jeg tror at mange ungdommer ble skadd. I hele den bakre delen av bussen satt det yngre mennesker, forteller Eriksson til Expressen.

Innstilt tog

Bussen ble satt opp i stedet for en togavgang som ble innstilt mellom Ludvika og Västerås. Årsaken til ulykken var seint i går fortsatt ikke klarlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling