PÅ VEI FRA LEIRSKOLE: En 6. klasse fra Risør på vei fra leirskole ble reddet ut av denne bussen etter kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe
PÅ VEI FRA LEIRSKOLE: En 6. klasse fra Risør på vei fra leirskole ble reddet ut av denne bussen etter kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder GjersøeVis mer

6. klassinger på vei fra leirskole reddet ut etter kjempekrasj

22 barn tatt hånd om: - Alle har det etter forholdene bra, sier rektor til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elleve personbiler, en buss, to lastebiler og en tankvogn var involvert i en stor kjedekollisjon på E18 ved Hemtunnelen i Vestfold i dag.

Vestfold-politiet melder at 33 personer, 22 av dem barn, er fraktet til sykehus eller legevakt for kontroll. Ulykka skjedde rett på innsiden av tunnelen.

Fra leirskole Rektor Erik Hjelmberg ved Risør barneskole bekrefter overfor Dagbladet at den involverte bussen inneholdt 6. klassinger fra skolen som var på vei hjem fra leirskole i Vassfaret.

- De var på vei hjem fra leirskole. Jeg har vært i kontakt med lærer som er med dem, og alle har det bra etter forholdene, sier Hjelmberg til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om noen av barna er skadd, men understreker at alle elevene etter forholdene har det bra.

- Vi har vært igjennom flere ringerunder til de pårørende, understreker rektor Hjelmberg.

Tatt hånd om - Det var mange barn i bussen, men disse er nå tatt hånd om og flyttet over til en buss fra Helseekspressen. Bussen frakter barna til kontroll ved Sykehuset i Vestfold og legevakten, opplyser inforådgiver Torgny Alstad i Vestfold-politiet.

Politiet forteller at de har reddet ut en fastklemt voksen person fra bussen, en annen voksen har blitt reddet ut fra et annet kjøretøy. Skadeomfanget er ikke kjent.

REDDES UT: Flere skolebarn skal ha vært ombord i bussen som er involvert i kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe
REDDES UT: Flere skolebarn skal ha vært ombord i bussen som er involvert i kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Meldingen om ulykken kom klokka 1353 i ettermiddag. Daglig leder i Risør Tur & Taxi var på ferie, og hadde ingen informasjon om ulykka i 1450-tida.

Trafikale problemer Politiet regner med at ulykken vil føre til problemer med trafikken.

E-18 i er fortsatt stengt i begge retninger, men nordgående løp forventes åpnes klokken 15.30. Sydgående løp kan bli stengt i flere timer framover, opplyser politiet.

De skriver at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

KJEDEKOLLISJON: Ulykka begynte inne i Hemtunellen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
KJEDEKOLLISJON: Ulykka begynte inne i Hemtunellen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer