Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 - 39 for Obamas helsereform

Senatet fikk ja-stemmer fra alle demokratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Senatet har vedtatt med 60 mot 39 stemmer å ta opp til behandling forslaget om helsereform som ble lagt fram tidligere i uka.

Demokratene greide å mobilisere alle sine 60 senatorer til å stemme for fortsatt behandling under den viktige avstemningen lørdag kveld (natt til søndag norsk tid). En av de 40 republikanerne unnlot å stemme.

Avstemningen er en betydelig seier for flertallslederen Harry Reid, som har jobbet utrettelig for å utarbeide forslaget og få alle demokratene om bord.


Ukes ferie

Flertallet ble sikret tidligere lørdag da to konservative demokrater, Blanche Lincoln og Mary Landrieu, sa de ville støtte videre behandling, selv om de ikke ville forplikte seg til å støtte det endelige forslaget.

Avstemningen fant sted under en sjelden lørdagskveldssesjon i Senatet. Etter avstemningen tar senatorene en ukelang ferie i forbindelse med thanksgiving. Deretter begynner debatten om helsereformen.

(NTB - Reuters - AP).


503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media