Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 000 evakueres etter eksplosjoner i kjemisk fabrikk i Texas

Flere eksplosjoner har gått av på et kjemisk anlegg i Texas i USA onsdag. Tre personer er sendt til sykehus, og 60.000 beboere i fire byer blir nå evakuert.

BRANN: Tykk røyk velter ut av fabrikken i Port Neches i Texas. Foto: AP. Vis mer

Anlegget ligger i byen Port Neches i Øst-Texas. Beboere fra denne byen, samt de nærliggende byene Groves, Port Arthur og Nederland blir nå evakuert, skriver Reuters.

De tre personene som er sendt til sykehus, var arbeidere som arbeidet på fabrikken, ifølge The New York Times.

Den første eksplosjonen gikk av natt til onsdag. Eksplosjonen var så kraftig at vinduer i bygninger flere kilometer unna ble blåst ut.

En stor røyksky siver opp fra det kjemiske anlegget, hvor flere eksplosjoner gikk av onsdag. Nå blir 60.000 beboere evakuert. Foto: Kim Brent / AP / NTB scanpix
En stor røyksky siver opp fra det kjemiske anlegget, hvor flere eksplosjoner gikk av onsdag. Nå blir 60.000 beboere evakuert. Foto: Kim Brent / AP / NTB scanpix Vis mer

Brannmannskaper arbeidet siden med å slokke brannen, men etter tolv timer med brann gikk en eller flere eksplosjoner av onsdag ettermiddag.

De evakuerte bor innenfor en radius av 6,5 kilometer fra fabrikken, som ligger om lag 13 mil fra storbyen Houston. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media