60 000 gjennom Oslos gater

Millioner av mennesker har i dag demonstrert mot krig. I Oslo gikk nærmere 60 000 i tog. I tillegg markerte folk sin motstand mot krig over 50 andre steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Politiet i Oslo er travelt opptatt med å få oversikt og kontroll over menneskemassene i Oslo. Politiet antyder at 60 000 innbyggere er ute å demonstrerer mot USAs planer om å angripe Irak og Saddam Husseins folk.

Politikere talte

Dagens demonstrasjonstog startet på Youngstorget i Oslo. Det ble holdt appeller av SV-leder Kristin Halvorsen, AP-politiker Trond Giske og biskop Gunnar Stålsett.

- Verden står på randen av en krig. Vi viser vår vilje til fred. Derfor mobiliserer vi det sterkeste vi har: Det menneskelige fellesskapets styrke, fredens ånd og overbevisningens kraft. Derfor mobiliserer kirkene verden rundt til bønn for fred. Derfor står kristne og muslimer sammen, sa Stålsett blant annet i sin appell til de titusenvis av fremmøtte, var en av appellene.

Demonstrantene i Oslo sto pakket som sild i tønne. Gatene inn til torget var fylt opp av demonstranter. Etterhvert beveget folkemengden seg mot Karl Johansgate.

Demo-rekord

Aldri før har det vært så mange som har demonstrert for en sak i Oslo, som i dag. Da et fakkeltog til minne om Benjamin Hermansen ble arrangert i Oslo for noen år siden møtte rundt 40 000 mennesker opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer