60 000 toppløse jomfruer danset for Swazilands konge

Årlig ritual.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titusen jenter svingte seg søndag toppløse for Swazilands kong Mswati III, som selv svarte med noen dansetrinn iført lendeklede av leopardskinn.

Kraftig vind og gressbranner i det vesle afrikanske landet klarte ikke å stanse den årlige seremonien, hvor det er et krav at alle kvinnelige deltakere må være jomfruer.

Jentene halvt gikk, halvt danset fram til kongsgården bærende på strå som siden skal brukes til å bygge hytter og gjerder. Deretter var tiden inne for kongen til å danse rundt de opp mot 60 000 jomfruene.

Seremonien ga Mswati en mulighet til å plukke seg ut en ny kone, i tillegg til de 13 han allerede har. På forhånd var det imidlertid ikke ventet at kongen ville finne seg en ny ektefelle denne gangen.

Swaziland er et av verdens fattigste land, og Mswati har fått mye kritikk for å bruke flere titall millioner kroner på festligheter neste helg. Da skal kongens 40-årsdag og 40-årsjubileet for landets løsrivelse fra Storbritannia feires.

(NTB)

ÅRLIG RITUAL: Den årlige sivdansen samlet i år 60 000 kvinnelige deltakere. Kravet for å få være med er at kvinnene må være jomfruer. Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/SCANPIX
ÅRLIG RITUAL: Den årlige sivdansen samlet i år 60 000 kvinnelige deltakere. Kravet for å få være med er at kvinnene må være jomfruer. Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/SCANPIX Vis mer
60 000 toppløse jomfruer danset for Swazilands konge
BRYLLUPSKANDIDATER?: Noen av de 60 000 kvinnelige deltakerne venter på å få komme i gang med toppløsdansen som teoretisk sett kan munne ut i et ekteskap med den 39-årige kongen.
MASSEMØNSTRING: Anslagsvis 60 000 kvinner stilte opp til den årlige seremonien.
KAN VELGE NY KONE: Kong Mswati III har full anledning til å plukke ut ei ny kone blant de 60 000 jomfruene, men behovet er ikke påtrengende i år siden han har 13 fra før.
TILSKUERE: Mannlige medlemmer av kongens hoff følger ivrig med på den toppløse dansen.
DANSEKONGEN: Kong Mswati III kastet seg selv inn i dansen med jomfruene.