60 alvorlige overgrepssaker på vent i Trondheim

Sakende blir liggende på grunn av dårlig kapasitet. Flere av ofrene er små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Totalt dreier det seg om rundt 100 saker, hvorav flere har blitt liggende siden høsten 2008. Tallene har kommet fram etter at Trøndelag statsadvokatembete i januar gjennomførte en inspeksjon hos Sør-Trøndelag politidistrikt, skriver Adresseavisen.

- Dette er helt klart veldig beklagelig overfor ofrene og de involverte. Vi ønsker ikke at det skal være så mange alvorlige saker som blir liggende. Vi har fått til en betydelig forbedring det siste halvåret og jobber med å prioritere og ta de rette valgene, sier politimester Nils Kristian Moe.

Flere enn 60 av de 100 sakene kan ha en strafferamme på minst seks år. I flere saker er små barn involvert.

Sentrum politistasjon i Trondheim har nå satt to politijurister og åtte etterforskere i virke for å gjennomgå etterslepet i overgrepssaker.Politidistriktet har det siste halvåret fått ned antallet ikke-avgjorte saker i alle kategorier fra drøyt 3.300 til 2.300. Målet er å komme under 1.500 saker som er eldre enn tre måneder. Fortsatt bruker politidistriktet også for mange dager i gjennomsnittlig saksbehandlingstid.

- Uansett hvor ubehagelig det er at sakene kommer fram på denne måten, er prosessen politiet går gjennom, helt riktig, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til Adressa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer