Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

60 år gammel dame fanget etter 37 år på rømmen

Pågrepet foran uvitende sønn (32).

 FANGET:  Etter 37 år på rømmen endte friheten for Judy Lynn Hayman mandag, da hun ble tatt av politiet i San Diego. Foto: Michigan Department of Corrections
FANGET: Etter 37 år på rømmen endte friheten for Judy Lynn Hayman mandag, da hun ble tatt av politiet i San Diego. Foto: Michigan Department of Corrections Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha stukket av fra et fengsel i Michigan i 1977, endte friheten for Judy Lynn Hayman mandag.

Haymen stakk av fra et kvinnefengsel for 37 år siden, hvor hun sonet en dom for tyveri.

Den nå 60 år gamle kvinnen, oppga et alias og viste fram dokumenter på at hennes navn nå er Jamie Lewis, da politiet dukket opp på døra i San Diego, forteller politiet til AP, ifølge Huffingtonpost.

Avslørt av øynene Til tross for at hun framla beviser på sitt alias, trodde ikke politiet på Hayman.

- Det var øynene som avslørte henne. Øynene på bildene matcher kvinnens bilder, sier Kevin Mayer i Sand Diego-politiet.

Judy Lynn Hayman erklærte seg skyldig i tyveri i juni 1976, og ble dømt til å sone en dom på mellom 16 måneder og to år. Men i april 1977 bestemte hun seg for at det var nok, og stakk av fra kvinnefengselet - som 23 åring.

Da politiet i San Diego mandag sto på sitt, innrømmet den nå 60 år gamle kvinnen i avhør at det er hun som er Hayman.

Pågrepet foran uvitende sønn Politiet forteller at det er uklart hvor lenge Hayman har bodd i San Diego, men at det virket som om rømlingen ikke har fortalt sin sønn om hva som skjedde i 1977.

Hennes 32 år gamle sønn var på besøk da moren ble pågrepet, og virket svært overrasket over spørsmålene fra politiet, forteller Kevin Mayer.

- Det virket som et stor overraskelse på ham, sier Mayer til AP.

Akkurat hva som gjorde at politiet i San Diego kom over rømlingen etter så mange år er ennå ikke kjent.

Ny rettssak venter I USA drar man nå paralleller til en historie fra 2008, hvor en annen kvinne som stakk av fra et fengsel i Michigan i 1976 ble funnet etter 32 år på rømmen.

Marie Walsh levde et normalt forstadsliv i California da hun ble hanket inn igjen av politiet, og har senere skrevet bok om dobbellivet hun levde.

Walsh måtte sone 13 måneder i fengsel etter at hun ble tatt på nytt av politiet.

Hvor lenge Judy Lynn Hayman blir nødt til å sone, er ennå ikke avklart. Hun sitter enn så lenge i varetekt i San Diego og venter på overføring tilbake til Michigan, hvor hun blir pent nødt til å gå gjennom en ny rettssak - etter 37 år på rømmen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!