DOBBELTDRAP: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes. Nå er den 60 år gamle ektemannen dømt for dobbeltdrapet. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
DOBBELTDRAP: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes. Nå er den 60 år gamle ektemannen dømt for dobbeltdrapet. Foto: Ådne Husby Sandnes / DagbladetVis mer

Dobbeltdrap i Kirkenes

60-åring dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrap i Kirkenes

En 60 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona og stesønnen i Kirkenes i august i fjor, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Torsdag ble en 60 år gammel mann fra Kirkenes dømt for å ha drept sin kone Pimsiri Songngam og stesønnen Petchngam i august i fjor.

Mannen ble først dømt til 21 års fengsel i Øst-Finnmark tingrett, men anket dommen. Nå er han også dømt i Hålogaland lagmannsrett.

Lagmannsretten har funnet at dommen fra Øst-Finnmark tingrett på 21 års fengsel er riktig, skriver NRK.

Skutt av ektemannen

Det var klokka 04.13 natt til mandag 26. august i fjor, at politiet fikk meldinger om husbråk i en leilighet i Kirkenes sentrum.

En rekke bekymrede naboer varslet politiet om bråk ifra leiligheten.

Da politiet tok seg inn i leiligheten noen minutter seinere fant de tre personer som var skutt og alvorlig skadet.

37 år gamle Pimsiri Songngam døde på stedet. Den 12 år gamle sønnen hennes Petchngam døde seinere på sykehuset.

Pimsiris ektemann overlevde skuddskadene og er nå dømt for drapene.

- Rene henrettelser

I dommen skriver lagmannsretten at drapene på Pimsiri Songngam og hennes sønn Petchngam ble begått på en særdeles brutal og gruoppvekkende måte.

I RETTEN: Statsadvokat Torstein Lindquister (t.v.) og forsvarer Stein Rønning fotografert under ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
I RETTEN: Statsadvokat Torstein Lindquister (t.v.) og forsvarer Stein Rønning fotografert under ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge lagmannsretten hadde dobbeltdrapet klare elementer av planlegging i forkant. Drapshandlingene blir som i tingretten betegnet som rene henrettelser, der 60-åringens kone først var vitne til at sønnen ble skutt og dødelig såret, før hun selv ble drept med sønnen som vitne.

- De var totalt forsvarsløse i situasjonen, og uten noen muligheter for flukt, skriver lagmannsretten som ikke fant formildende omstendigheter.

60-åringen fra Kirkenes har erkjent at det må ha vært han som begikk drapene, men har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt. Kona og stesønnen ble skutt i hodet med hagle på kloss hold.

- Ut fra faktum slik han har blitt presentert for det, så har han erklært ansvar for å ha tatt livet av sin kone og stesønn, sa mannens forsvarer, advokat Stein Rønning, da ankesaken startet i slutten av august.

Sa han ville skremme

60-åringen har forklart at han gikk ned i boden og hentet hagla i den hensikt å skremme kona. På åpningsdagen i retten sa han at han ikke skjønner hvorfor han ladet våpenet.

Dommerne i tingretten festet ikke lit til mannens forklaring om at han bare ville skremme.

Mannen ble selv alvorlig skadd etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv med hagla.